Eten & drinken

'All-inclusive' karakter

Bly! heeft een ‘all-inclusive’ karakter wat betekent dat wij voor het eten en drinken van alle kinderen zorgen. Hierin bieden wij kwaliteit aan: gezondvers & afwisselend!

De kinderen eten en drinken samen aan tafel, zodat zij op een speelse manier de ‘tafel-regels’ leren. Daarnaast speelt mee: zien eten, doet eten. Tevens is het een gezellig moment om met de groep bij elkaar te zitten en met elkaar te praten. 
Uitzondering hierbij zijn de kinderen tot ongeveer één jaar. Zij volgen, in overleg met ouders, hun eigen ritme qua eten en slapen. 

Gezonde voeding

Bly! houdt het actuele voedingsschema van het Voedingscentrum aan. Dat betekent dat de pedagogisch medewerkers zorgen voor variatie: de ene dag is er naast brood ook beschuit met jam, de andere dag zijn er verse plakjes tomaat. We letten erop dat er weinig vet, suiker en zout in de producten zit en we geven de kinderen veel groenten, fruit en brood. Tijdens de warme maaltijd wordt er naast vlees ook vis geserveerd.

Als kinderen vanwege een dieet of geloofsovertuiging speciale voeding nodig hebben, zal Bly! daar rekening mee houden. Speciale producten (bijv. bij allergieën) probeert Bly! zoveel mogelijk te verzorgen. 

Uw kind aanmelden bij ons?

Vul dan ons online inschrijfformulier in! Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op. Twijfelt u nog en wilt u liever eerst een kijkje komen nemen? Vraag dan een rondleiding aan door contact met ons op te nemen!